Thursday, August 17, 2017

SURPRISE BESDAY PARTY

17/8/2017
Allahumma Aaamiiin.. Terima kasih semua atas ingatan, ucapan , doa pada hari lahir hakak smalam..Semoga kita semua sentiasa beroleh kesejahteraan...kebahagiaan...dan dibukakan segala pintu2 kebaikan keselamatan kesihatan kekuatan pintu2 nikmat kasih sayang pintu2 rahmat pintu2 ilmu rezeki keberkatan keampunan dan pintu2 jannah aamiin.

Surprise besday party dari adik2 yang disayangi di opis buat hakak n my twin sister, boss Pm Ainol. Perancangan Allah sangat hebat, kami berkongsi tarikh lahir yg sama 😊 dan bekerja sebumbung, sebelah bilik lagi...hihi...   Time kaceh smua, hakak sangat terharu..😘😘 Sangat beruntung dapat bekerja bersama uolz!! Rajin meka ni tiup belon, sangkut belon dalam bilik ckin.. tapi surprise xmenjadik sgt memule sbb ckin sampai ofis mase diorg tgh sebok siapkan belon..hhahaha..whaterverpun, time kasheh ye adik2... kenangan yg sangat manis untuk dikenang.





Walaupun kekadang hakak jadik sesumpah, kekadang sangat2 baik, kekadang jadik akak tiri, kekadang buat x tau dgn engkorang.. tapi engkorang tetap dalam hati akak... banyak dah kenangan kite cipta kat IO ni cume akak je x sempat nak mengarang abadikannye... nant set satu persatu akak kenang balik karang balik dalam nih...hihi

WE MIGHT FIGHT TODAY, SMILE LATER, ARGUE TOMORROW, LAUGH SOON.
WE HAVE OUR UPS & DOWNS, WE GO THROUGH A LOT EVERYDAY.
BUT AT THE END WE ARE ALWAYS TOGETHER!!!

TENGKIU SEMUA!!!!

Wednesday, August 16, 2017

16/8/2017 11.22am

Ok Alhamdulillah selesai satu task... Slide PP untuk menerima kunjungan tetamu jauh esok dari UMK International Office. (^_^)

Punya khusyuk dan tawaduk sampai terlupe appointment 10am, pemeriksaan pelupusan kenderaan jabatan... homaaii.. seb baik setel n dapat berita gembira-- kami akan dapat kete baru next month Alhamdulillah...syukur gembira sebab kondisi kenderaan tu memang da sangat x selamat untuk long hours journey travel...

Teringat setahun yg lepas, waktu begini ckin sedang dilamun mabuk yang teruk teramat...pegi keje rase weng...mcm berada di atas awang awangan.. memang begitu rasanya setiap kali mengandung baby girl.. first 7 months mabuk kritikal + ulser gastrik yang hamat...memang balik rumah melepek saje..but syukur Alhamdulillah, Allah kurniakan kemudahan semasa proses melahirkan.. Syukur!!

Dugaan dan rezeki dari Allah xpernah tersalah alamat dan penerima... Dugaan Allah tandanya sayang... kadang2 Allah saja datangkan ujian untuk kite kembali mengingatiNya... supaya kita x kufur ni'mat.. N Allah akan berikan rezeki pada kita pada time yang betul2 tepat.. Betul, segalanya benar, Allah Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang..

Nant ckin share next entry satu post yang menginsafkan diri ckin..ok cau dulu.. sambung lagi 2 keje x setel

ALHAMDULILLAH, BERTAMBAH USIA SAYA

16/8/2017 8.58am

Syukur alhamdulillah, harini bertambahla usia ckin officially 34tahun..Terima kasih Ya Allah atas kurniaan pertambahan usia ini, masih berpeluang menghirup udara segar rahmat Allah..Alhamdulillah

Doa ckin pada pagi ini :
Semoga sentiasa beroleh kesejahteraan...kebahagiaan...dan dibukakan segala pintu2 kebaikan keselamatan kesihatan kekuatan pintu2 nikmat kasih sayang  pintu2 rahmat pintu2 ilmu rezeki  keberkatan keampunan dan pintu2 jannah aamiin
πŸ’•πŸŒΈπŸ’•πŸŒΈπŸ’•πŸŒΈπŸ’•πŸŒΈπŸ’•πŸŒΈ

Tb 34 taun yang lepas, sebenarnya masa kelahiran tepat matahari naik atas kepala 11.30 am.. Orang tua2 kata meka yang lahir time ni 'panas' sikit sepanas terik matahari yang tgh naik tu..tapi ye ke? kalau nilai diri sndiri, ckin rase ckin seorang yang sejuk aje...haha

34 tahun .. banyak perkara yang da berlaku... manis, masam , masin, pahit untuk dikenang..apapun kenangan / memori yang dah berlaku, ckin sangat2 bersyukur Alhamdulillah..

Terima kasih Mak (Cikgu Minah) yang telah melahirkan diri ini..Terima kasih juga buat abah (Cikgu Leman) yang banyak menabur jasa dan budi buat diri ini. Walaupun adakalanya banyak juga peel ckin yang buat mak n abah pening kepala n terguris perasaan, Ckin mohon ampun dan maaf... Ya Allah, Ampunilah dosa kedua ibubapaku , kasihanilah mereka sebagaimana mereka mengasihaniku semenjak ku kecil lagi...Amiin Ya Rabbal Alamin...



Syukur, banyak impian dah dicapai dalam masa umur 34 tahun ni.. famili kami bersatu (xde PJJ dah), dikurniakan 4 anak yang comel sebelum usia 35, rezeki yang diberkati dan mcm2 la...cume satu aje hasrat yang masih belum tertunai....Balik muo berbakti pada mak abah...semoga dipermudahkan dan diperkenankan InshaAllah Amiin...

Okeh, nant sambung balik. nak sambung koje...ade 3 kertas keje queue in the list homaiiii...